Uusi kirja ulkona!

Elettiin vuotta 1910, kun Hietamäen torpassa sai alkunsa Korvenkylän työväenyhdistys. Samalla kylvettiin torpan nuoreen poikaan sosialismin siemen, hänen kuunnellessa pirtin nurkasta, miten aate pelastaisi hänenkin köyhyyteen tuomitun tulevaisuutensa.
Tämä tositapahtumiin pohjautuva tarina kertoo torpan pojan taistelusta eriarvoisuutta vastaan, läpi Länkipohjan verilöylyn, Kalevankankaan maanpäällisen helvetin, sekä kiihkeiden lapualaisvuosien – aina toiseen maailmansotaan saakka.
Nuoren kapinallisen haaveita kampittavat vuorollaan suojeluskunta ja sodat, perhetragediat ja rakkauskarikot, sekä arkkivihollinen Vilkkilän kivipatruuna.
Teos on ylisukupolvinen autofiktio kirjoittajan isoisän silmin.

Työväentalo on jatkoa aiemmin kirjoittamalleni teokselle Länkipohjasta Tampereelle 1918. Halusin avata kirjassa lisää sitä, miten kapinaan ajauduttiin ja miten siitä selvittiin eteenpäin. Kirja sisältää siis myös kapinavaiheen, mutta keskittyy enemmän sen ympärille ja kuvaa isoisäni värikkään elinkaaren yhdessä työväentalon kanssa. Teoksessa kuljetaan vastakkainasettelun juurilta kohti yhteisiä päämääriä.

Jos kiinnostuit, voit tilata kirjan täältä.

IMG_24C5ECDE71A0-1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s