Laulut

img_1662

Musiikki on ollut aina intohimoni. Soitin 90-luvulla erinäisissä heavy-rock kokoonpanoissa. Pitkän tauon jälkeen hain Ikaalisten lauluntekovalmennuksesta raamit, joiden sisällä opin yhdistämään musiikin ja kirjoittamisen. Heavy vaihtui folkiksi.

Lauluihin kanavoituvat tuntemukset elämässä hämmästyttävistä ja maailmassa kummastuttavista asioista. Laulut ovat keino saada ihmiset pysähtymään itselle tärkeiden asioiden äärelle. Haluan niiden avulla herätellä, rohkaista ja tuoda lohtua. Laulujen ensisijainen tavoite on pysäyttää, mutta onnistuessaan myös liikauttaa.

”V.A.Virtanen tekee dramaattista folk-rockia, joka on kuin suomenkielistä Leonard Cohenia suomirock-sävyillä. Sekoitus toimii erinomaisen hyvin.” – Soundi

Uusin laulu – Turvassa ihollasi. 

Sydämen ääni. Voiko sydämen ääneen luottaa? Muistuttaako läikähdys rinnassa meitä jostain vaillejäämisestä? Se on lupaus paremmasta ja sitä on hyvä kuunnella, mutta miten paljolle se onkaan sokea. Näitä pohdin kirjoittaessani tätä laulua.

REAL, eli Rakkautta ennen auringonlaskua on laulu irtipäästämisen vaikeudesta. Joskus on suurta rakkautta päästää myös irti, vaikka se sattuu.

Särkynyt unelma on omakohtainen laulu, joka kertoo näkymättömästä taakkasiirtymien ketjusta ja sen vaikutuksesta yli sukupolvien.

Koululainen kertoo siitä, mihin koulutie meitä ohjaa ja mistä se samalla kuljettaa meitä pois. Videon pääosaa esittää tyttäreni.

Sisällissodastamme kertova laulu Länkipohja 1918 Vaikenemisen kulttuuria avaava kappale muistuttaa siitä, kuinka ohut on sivistyksen kuori. Laulusta mediassa.

Luopumisesta kertova kappale Hiljainen huone.

Lisää laulujani löytyy Youtubesta ja Spotifystä sekä muista streemauspalveluista. Fyysisiä EP-levyjä voi tilata verkkokaupasta.