Laulut

Musiikki on aina ollut intohimoni.

Soitin 90-luvulla erinäisissä heavy/rock kokoonpanoissa. Myöhemmin opin yhdistämään musiikin sekä kirjoittamisen ja aloin kanavoida tuntemuksiani biiseihin. Laulujeni ensisijainen tavoite on pysäyttää, mutta onnistuessaan myös liikauttaa.

”V.A.Virtanen tekee dramaattista folk-rockia, joka on kuin suomenkielistä Leonard Cohenia suomirock-sävyillä. Sekoitus toimii erinomaisen hyvin.” – Soundi

Hur du ser på mig Duetto kertoo rakkaudesta ja katseen merkityksestä, miten me toisemme koetaan ja kohdataan.

Jätä mut tähän kertoo siitä, kuinka kevät on monelle mentaalisen vuosikellon itsenäisyyden aikaa. Laulu kuvaa, kuinka kohoava aurinko saattaa herättää meissä selittämätöntä vapaudenkaipuuta.

Kolmannes on biisi, joka ravistelee totuttua ihmissuhdemallia jossa onni on kaikki yhdessä ja aina. Joidenkin onni voi olla puolet ja toisten vain kolmannes.

Ota musta kii laulu on duetto Daniela Fogelholmin kanssa. Biisi kertoo siitä, kuinka universumi järjestelee meille aina parastaan. Meidän täytyy vain odottaa oikeaa hetkeä, jolloin olemme kärsineet tarpeeksi ja auki ottamaan vastaan se mitä meille tarjotaan, muuten vain pakenemme sitä mitä eniten kaipaamme.

Kommennusmiehet. Kirjoitin kirjan Insta Groupin historiasta. Tämä laulu syntyi soundtrackiksi tuolle kirjalle. Lähestymiskulma löytyi jo ensimmäisten haastatteluiden pohjalta. Vanhojen komennusmiesten 60-luvulta kertomat tarinat koskettivat. Laulun nimeksi tulikin Komennusmiehet ja se kertoo heidän tositarinaansa niistä lunnaista, joita matka menstykseen vaati.

Hyväksyntää etsimme kertoo siitä, kuinka saatamme kulkea ihmissuhteesta toiseen sokeana sille, mitä oikeastaan etsimme.

Aikuisten maailma on samannimisen albumin nimikkobiisi. Teos on eräänlainen päivitetty versio ”Murheellisten laulujen maasta”. Biisiä voisikin kuvata ”Murheellisten aikuisten maaksi”. Laulu kertoo siitä, kuinka juoksemme elämässä karkuun sitä mitä samalla koitamme saavuttaa.

Turvassa ihollasi on tuotantoni ehkä puhtain rakkauslaulu.

Sydämen ääni. Voiko sydämen ääneen luottaa? Muistuttaako läikähdys rinnassa meitä jostain vaillejäämisestä? Se on lupaus paremmasta ja sitä on hyvä kuunnella, mutta miten paljolle se onkaan sokea. Näitä pohdin kirjoittaessani tätä laulua.

REAL, eli Rakkautta ennen auringonlaskua on laulu irtipäästämisen vaikeudesta. Joskus on suurta rakkautta päästää myös irti, vaikka se sattuu.

Särkynyt unelma on omakohtainen laulu, joka kertoo näkymättömästä taakkasiirtymien ketjusta ja sen vaikutuksesta yli sukupolvien.

Koululainen kertoo siitä, mihin koulutie meitä ohjaa ja mistä se samalla kuljettaa meitä pois. Videon pääosaa esittää tyttäreni.

Sisällissodastamme kertova laulu Länkipohja 1918 Vaikenemisen kulttuuria avaava kappale muistuttaa siitä, kuinka ohut on sivistyksen kuori. Laulusta mediassa.

Luopumisesta kertova kappale Hiljainen huone.

Lisää laulujani löytyy Youtubesta ja Spotifystä sekä muista streemauspalveluista. Fyysisiä EP-levyjä voi tilata verkkokaupasta.