Podcastit

Keskusteluohjelmassa kivutaan asiantuntijoiden ja henkilökuvien avulla onnen esteiden ylitse. Podcastit striimattavissa PodBeanista ja Spotifysta audiona tai Youtubesta videona.

Jakson vieraan Ida Nevalaisen missio on parantaa nuorten itsetuntemusta ja henkistä hyvinvointi. Elämä on peli, jonka säännöt opettaa meille koululaitos, mutta oman roolin ja tarkoituksen löytäminen jää yksilölle. Miten uusi Marked -sovellus auttaa tässä? Se selviää jaksossa.
Jaksossa Minimalismi kirjan kirjoittanut Teemu Kunto purkaa ideologian avulla onnen esteitä. Minimalismissa vähemmän on enemmän ja laatu korvaa määrän, niin tavarassa, työssä, ihmissuhteissa kuin elämässä yleensäkin.
(Pahoittelut jakson äänenlaadusta, Teemun mikrofonin noise gate ei aktivoinut signaalia ja hänen ääni on miksattu kameran mikin kautta.)
Jaksossa sanoittaja, valmentaja sekä kirjailija Eija Hinkkala kertoo kokemuksestaan heittäytyä hammaslääkäristä iskelmälaulajaksi, sekä siitä miten hän on myöhemmin urallaan valmentanut satoja ihmisiä oman kutsumuksensa äärelle.
Jaksossa koomikko Teemu Vesterisen kanssa puretaan äititraumoja ja muita miinoja, sekä pohditaan herkkyyden aikaansaaman saarnamies-syndrooman vaikutusta ihmissuhteisiin.

Jaksossa keskustellaan kuntoutuspäällikön ja toipuvan addiktin Juha Lantzin kanssa riippuvuuden syntyyn johtavista tekijöistä, geenien ja ympäristön vaikutuksesta, yhteyden puutteesta sekä elämän ”raakana” kokemisesta.

Akin tarina siitä, kuinka alkoholin ja hengellisyyden värittämä lapsuudenympäristö ajoi pojan hakemaan kroonisesti hyväksyntää ja tavoittelemaan aina vain parempaa. Mitä vaadittiin, että monen epäonnistuneen ihmissuhteen ja yhden konkurssin jälkeen löytyi kantavampi tie menestykseen?
Petrin tarina siitä, kuinka hän ajelehti Oriveden opiston, Kuvataideakatemian ja lapsen syntymän kautta palkituksi stand up koomikoksi, käsikirjoittajaksi sekä klubi-isännäksi. Petri on näköalapaikaltaan kuitenkin huomannut, kuinka liika tavoitteellisuus voi sammuttaa sisäisen palon.
Antin tarina siitä, kuinka hän Guatemalassa tapaamansa shamaanin oppipoikana oivalsi jotain hyvin oleellista ja päätyi auttamaan ihmisiä. Osaako hän auttaa kuitenkaan itseään, silloin kun riittämättömyys ottaa vallan, ja miten akateemiselle uralle päätyminen on vaikuttanut hänen ajatteluunsa?
Toisessa jaksossa Hikmetin tarina siitä, kuinka Istanbulin kadulle päätynyt lapsi ”tiskaa” tiensä kohti parempaa elämää ja päätyy Hämeenkadun varrelle toteuttamaan ravintolaunelmaansa. Miksi tämä ei kuitenkaan riitä ja miten käytetyt Levikset liittyvät tarinaan?
Ensimmäisenä vieraana on Sami Minkkinen – @havaintojaparisuhteesta blogin takaa. Samin tarina siitä, kuinka kirjoittaminen ja Kurt Cobain pelastaa 90-luvulla romahtaneen työläisyhteisön kasvatin. Mikä estää suosittua kirjoittajaa löytämästä kuitenkaan perille?