Kirjat

img_1662

Kirjoittaminen on itselleni tapa käsitellä ja paketoida asioita. Hain pitkään Oriveden opiston kursseilta ja kirjoituspiireistä rutiinia luovaan kirjoittamiseen, kunnes armon vuonna 2018 julkaisin ensimmäiset kaksi pienoisromaania.

Kirjoitan, koska siten kykenen käsittelemään historiaa ja ymmärtämään paremmin myös tätä hetkeä. Se on tapa kohdata, pohtia ja jäsennellä asioita.

Luova kirjoittaminen on todellisuuden romantisointia. Kirjoittamalla kykenee kulkemaan ja elämään eri ajassa ja paikoissa. Näin tarinallisuus rikastuttaa omaa ja toivottavasti myös lukijan elämää.

Kirjoitan pienoisromaanisarjaa, jonka tapahtumat sijoittuvat synnyinseudulleni pieneen Länkipohjan maalaiskylään.

Uusin romaani käsittelee puolen vuosisadan ajanjaksoa työväentalon, aatteen ja isoisäni historiassa. Aiheesta mediassa: Oriveden Sanomat, Jämsän Seutu

Tutustu tekstiin ja tee tilaus!

IMG_24C5ECDE71A0-1
Elettiin vuotta 1910, kun Hietamäen torpassa sai alkunsa Korvenkylän työväenyhdistys. Samalla kylvettiin torpan nuoreen poikaan sosialismin siemen, hänen kuunnellessa pirtin nurkasta, miten aate pelastaisi hänenkin köyhyyteen tuomitun tulevaisuutensa.
Tämä tositapahtumiin pohjautuva tarina kertoo torpan pojan taistelusta eriarvoisuutta vastaan, läpi Länkipohjan verilöylyn, Kalevankankaan maanpäällisen helvetin, sekä kiihkeiden lapualaisvuosien – aina toiseen maailmansotaan saakka. 
Nuoren kapinallisen haaveita kampittavat vuorollaan suojeluskunta ja sodat, perhetragediat ja rakkauskarikot, sekä arkkivihollinen Vilkkilän kivipatruuna.  
Teos on ylisukupolvinen autofiktio kirjoittajan isoisän silmin.

Tässä tarinassa seikkaillaan isoisäni jäljissä sisällissotamme pyörteissä. Aiheesta mediassa JSKSML, Tutustu tekstiin.

1918-kannet-13-e1538414117182.jpg
”KUN ERIARVOISUUDESTA KUMPUAVA KATKERUUDEN VOIMA VALJASTETTIIN SOSIALISTISEN IHANTEEN EDISTÄMISEEN, SYNTYI VALTATAISTELU, JOKA RIKKOI LÄNKIPOHJAN MALAISIDYLLIN.” Tämä tositapahtumiin perustuva pienoisromaani kertaa Antero Hietamäen tarinan kautta nuo traagiset tapahtumat, niiden synnyn ja niistä seuranneen kylmäävän seikkailun Länkipohjan verilöylystä Tampereen taisteluihin. Kirjoittanut isoisänsä muistoa kunnioittaen,   Vesa Virtanen 2018

Veijarimainen rikostarina sijoittuu yhteen 90-luvun helteisimpään kesään ja kertoo nuoren pirtukauppiaan seikkailusta alamaailman, naiskuvioiden sekä virkavallan luomassa kiristyvässä verkossa. Tutustu tekstiin.

viimeinen-kesacc88-7-e1538414175718.jpg
”RIKOKSET VANHENEE – VELAT EI KOSKAAN” Se oli 90-luvun kuumin kesä. Sinä kesänä tuossa maalaiskylässä virtasi hikeä, kyyneleitä ja rajattomasti pimeää viinaa.

Olen kirjoittanut myös antologioissa, kuten Reitillä 2017

viimeinen-kesacc88-15-e1542708714171.jpg

sekä Seitsemän kuolemansyntiä 2014

viimeinen-kesacc88-16-e1542708735304.jpg